Новини
12 Лютого 2022
654

Терапія з тваринами: Роботодавці обирають креативні способи для керування стресом

Нестандартний відпочинок перезапускає та надає нові сили

Боротьба з вигорянням персоналу вийшла на новий рівень. Закордонні роботодавці шукають незвичайні способи, які допоможуть співробітникам упоратися зі стресом. Подарований абонемент до камери сенсорної депривації стане чудовою темою для обговорення, але не варто забувати: усі хитрощі безглузді, допоки ігноруються основні проблеми — зарплата та довіра серед колег, повідомляє Rusbase.

У листопаді минулого року Лі Фельдман провів годину у камері сенсорної депривації. Директор з маркетингу мережі салонів Bishops Cut/Color розповідає, що ідея належить його роботодавцю: він запропонував її як спосіб упоратися зі стресом.

Фельдман розповідає, що годинна сесія повинна була допомогти йому “повернути баланс і перебудуватися”. Він не зміг зануритися в медитацію, як інші колеги, але тепер у них з’явилася додаткова тема для обговорення.

“Працюючи з дому, важко відчувати зв’язок із командою, — зазначає Фельдман. — Спільний досвід цьому сприяє. І це чудовий спосіб розрядити розмову, використовуючи щось окрім: “Як вам погода?” або “Які плани на вихідні?”.

Ситуація Фельдмана — не рідкість. В інших компаніях також вивчають різноманітні унікальні способи зняти стрес на фоні пандемії. Наприклад, представниця однієї з агенцій на умовах анонімності розповіла, що отримала від роботодавця сертифікат на “кімнату люті”, де можна виплеснути почуття, що накопилися, розбиваючи речі.

За останні декілька років люди, відірвані від колективу, стикаються зі стресом частіше, ніж будь-коли. Не дивно, що вони намагаються розв’язати проблему різними способами. Один із них — терапія зі спілкування з тваринами.

Таку послугу пропонують у The Gentle Barn, некомерційному притулку для тварин, який організовує сесії з коровами. Його засновниця Еллі Лакс зізнається, що всі три їхні локації в Каліфорнії, Теннесі та Міссурі заброньовані на декілька місяців уперед. Чому так багато людей хочуть пообніматися з коровами? Лакс пояснює, що це “знімає весь стрес та вигоряння” й порівнює такий спосіб відпочинку з перезапуском, який надає нові сили для зустрічі із труднощами.

Проте вона зазначає, що не варто покладатися лише на креативні засоби. Набагато важливіше попрацювати над корпоративною культурою. Наприклад, зайве вимагати від співробітників відповідати на листи у неробочий час або у вихідні.

Крісті Кордер, рекрутер у сфері реклами, вважає, що насамперед від роботодавців чекають довіри, а не незвичайних розваг. “Люди хочуть, щоб їм довіряли. Усвідомлювати, що їхню роботу доводять постійними дзвінками в Zoom, дуже втомлює”, — зазначає вона.

Мак МакКелві, засновник та CEO маркетингової компанії SalientMG, поділяє цю думку. “Вирішуйте питання з відмінностями в оплаті. Просувайте сильних та різноманітних працівників. Будьте реалістичними. Як зрозуміти, що найкраще для компанії? Для початку запитайте співробітників і прислухайтеся до їхніх побажань”, — підказує він.

Раніше Investory News писали, що колишній керівник Louis Vuitton розробив нейростимулятор від стресу та безсоння.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram