Новини
2 Травня 2019
2 034

Тепер офіційно: Юрій Косюк став власником Perutnina Ptuj

Загальна вартість підприємства склала €273 млн

Агрохолдинг “Миронівський хлібопродукт” (МХП), що належить Юрію Косюку, придбав провідну компанію з виробництва та переробки м’яса курки та індички – Perutnina Ptuj, головний офіс якої знаходиться у Словенії.

Як повідомила прес-служба компанії, МХП оголосив про досягнення домовленостей з SIJ Group щодо остаточної ціни покупки в €22,34 за акцію для придбання Perutnina Ptuj.

Остаточна вартість компанії визначена на основі аудованої фінансової звітності за 2018 рік. “Таким чином, 100% підприємства Perutnina Ptuj вартувало €273 млн, в тому числі чистий борг – €34,5 млн і нормалізована вартість оборотних коштів”, – зазначили у компанії.

І додали, що процес повністю завершено – в результаті МХП володіє пакетом акцій Perutnina Ptuj в розмірі 90,69% із загальною сумою оплати готівкою в €221 млн.

“Інша частина може бути потенційно придбана через пропозицію про поглинання, таким чином МХП може стати 100% власником PPJ в поточному році”, – розповіли в компанії.

Довідково: Perutnina Ptuj вертикально інтегрована компанія на всіх етапах виробництва курятини: від кормів, інкубаційних яєць та виведення, вирощування, забою – до ковбасних виробів та виробництва напівфабрикатів.

Має виробничі потужності в Словенії, Хорватії, Сербії, Боснії та Герцеговині. Володіє дистриб’юторськими компаніями в Австрії, Македонії та Румунії, а також поставляє продукцію в 15 країн Європи.

У 2018 році Perutnina Ptuj виробила та реалізувала близько 90,3 тис. т. продуктів з курятини. В тому числі 54,4 тис. т. м’яса птиці та близько 36 тис. т. сосисок з курячого м’яса та напівфабрикатів.

Минулого року отримані доходи склали €271 млн, нормалізована EBITDA €30,4 млн, EBITDA маржа – 11,2%.

Нагадаємо, МХП оголосила про плани інвестувати близько €200 млн у виробничу базу компанії Perutnina Ptuj ще наприкінці 2018 року. Вже в середині лютого 2019 року агрохолдинг отримав позитивне рішення Антимонопольного Комітету Словенії щодо придбання 90,69% акцій найбільшого виробника м’яса птиці в Південно-Східній Європі. Раніше дозвіл був отриманий від антимонопольних комітетів Австрії, Македонії, Сербії та Румунії.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram