Новини
6 Травня 2019
792

Telenor і Axiata ведуть переговори щодо створення спільного бізнесу

Річна виручка для спільної компанії оцінюється в $13 млрд

Фото: Charlotta Wasteson

Норвезька телекомунікаційна компанія Telenor і малайзійська Axiata Group ведуть переговори про створення спільної азійської телекомунікаційної компанії з майже 300 млн клієнтів. Це дозволить скоротити витрати і прискорити зростання як компанії, так і її доходу, повідомляє Reuters з посиланням на офіційну заяву компаній.

Якщо угода буде успішна, то найімовірніше, Telenor буде належати 56,5% і 43,5% – Axiata.

Спільна фірма буде працювати в дев’яти країнах із загальним населенням близько 1 млрд осіб – Таїланді, Малайзії, Бангладеші, Пакистані, М’янмі, Шрі-Ланці та Індонезії.

Річна виручка для спільної компанії оцінюється в $13 млрд, а прибуток до вирахування відсотків, податків, зносу і амортизації (EBITDA) становить $5,5 млрд.

Компанії очікують, що об’єднана група заощадить близько $5 млрд, але не надали інформацію про те, звідки вони з’являться. У Telenor і Axiata є пересічні підприємства в декількох країнах, включаючи Малайзію, де вони об’єднають Celcom і Digi, а також їх відповідні підрозділи.

Холдингова компанія буде зареєстрована на міжнародній фондовій біржі, а також на біржі Малайзії.

“Я впевнений, що це створить значну цінність для акціонерів і буде вигідно для наших клієнтів”, – заявив виконавчий директор Telenor Сігве Брекке (Sigve Brekke).

Угоду планують завершити в третьому кварталі 2019 р.

Citigroup виступає в якості фінансового консультанта Telenor за запропонованою угодою. Morgan Stanley консультує Axiata.

Нагадаємо, нещодавно Commerzbank і Deutsche Bank вирішили припинити обговорення щодо можливого об’єднання бізнесів. Проаналізувавши умови угоди, у банку Commerzbank дійшли висновку, що така транзакція не принесла б достатніх переваг, аби компенсувати додаткові ризики виконання, витрати на реструктуризацію та вимоги до капіталу.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram