Соцмережі
15 Лютого 2020
678

Тарас Висоцький: Аграрний сектор підтримує зростання економіки країни

Рекордний врожай зернових було зібрано у 2019 році

Протягом останніх років аграрний сектор залишався одним з основних драйверів економіки України. За рахунок активного просування української сільгосппродукції на зовнішніх ринках сільське господарство залишалося чи не єдиною галуззю, що демонструвала стабільне зростання. Порівняно з 2013 роком обсяги виробництва сільськогосподарської продукції в 2019 році збільшилися більш ніж на 10%.
Найбільш помітно зростала продуктивність, насамперед, рослинництва. Так, протягом 2011–2019 років порівняно з 2001–2010 роками середня урожайність пшениці зросла на 33%, кукурудзи – на 56%, наблизивши Україну до світових лідерів з виробництва цих культур.
Безумовно, зовнішній попит і надалі буде залишатися визначальним фактором впливу на аграрний сектор України. Водночас очікуємо розширення внутрішнього споживання за рахунок зростання доходів населення.
В цілому в 2019 році галузь зберегла позитивну динаміку виробництва. За підсумками минулого року приріст виробництва продукції сільського господарства склав 1,1% у тому числі:
– продукції рослинництва – 1,3%,
– продукції тваринництва – 0,5%.
Аграрії перевищили прогнозні очікування і показники минулих років, зібравши рекордний урожай зернових та зернобобових культур — 75,1 млн тонн, що на 5 млн тонн більше ніж у 2018 р., у тому числі виробництво пшениці зросло на 15% до 28,3 млн тонн.
Вказані обсяги виробництва дають змогу сформувати значний потенціал для експорту, що означає додаткові валютні надходження до державного бюджету України.
Крім того, збільшено виробництво:
– ріпаку на 19%;
– соняшнику на 7,8%;
– овочів на 2,6%;
– м’яса птиці на 9,2%;
– яєць на 3,4%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram