Новини
26 Листопада 2021
613

Танкер Delfi став державною власністю: Його продадуть на брухт

Власник судна компенсує збитки за ліквідацію наслідків аварії близько 2,7 мільйона гривень

Судно Delfi, яке дев’ять місяців просиділо на мілині на одеському пляжі “Дельфін”, стало державною власністю, його продадуть для компенсації збитків Адміністрації морських портів України та сплати штрафів, повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на коментар виконувача обов’язків керівника адміністрації портів Олександра Голодницького.

“Рішення суду першої інстанції у результаті виявилося останнім, оскільки було порушено процедуру апеляції. Тому рішення про те, що судно Delfi — державна власність, набуло чинності”, — зазанчив він.

Далі слід зафіксувати, що судно — у сфері управління Міністерства інфраструктури, а далі порт “Чорноморськ” чи адміністрація портів займатимуться продажем його корпусу, ймовірніше, на брухт.

Формальному власнику судна (компанії Mister Drake PC) потрібно на вимогу суду компенсувати збитки за ліквідацію наслідків аварії близько 2,7 млн грн. Також він ще має сплатити близько $16 тис. штрафу за забруднення моря в Одесі.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року в Одеській затоці через сильний шторм зірвало з якоря та віднесло танкер Delfi під прапором Молдови. Екіпаж корабля спочатку відмовлявся залишати корабель без дозволу судновласника, який своєю чергою не виходив на зв’язок. Однак після всіх моряків евакуювали. Водолази також витягли на берег капітана судна.

Як писали раніше Investory News, політика китайської влади щодо боротьби з COVID-19 виглядає надмірною і провокує нові збої з поставками, що призведе до посилення дефіциту товарів у всьому світі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram