Новини
19 Червня 2024
196

Стартап з виробництва електрокарів Fisker оголосив про банкрутство

Компанія прогоріла за рік після старту продажів свого першого електромобіля

Фото: Fisker

Стартап Fisker, який спеціалізувався на розробці електромобілів та був заснований відомим дизайнером Хенріком Фіскером, заявив про своє банкрутство відповідно до статті 11. Це сталося менш ніж через рік після анонсу трьох нових моделей влітку минулого року, пише ITC.

Fisker активно рекламувала свій електричний позашляховик Ocean. Проте його вихід на ринок супроводжувався відкликаннями та судовими позовами. Компанія намагалася укласти угоду з іншим автовиробником в останній спробі врятувати підприємство. Активи компанії оцінюються до $1 млрд, а зобов’язання — від $100 млн до $500 млн. Водночас у стартапу є понад 200 кредиторів, включаючи SAP, Adobe, Salesforce та Ansys.

Електромобіль Ocean, що вийшов на ринок минулого року (продажі почались 23 червня 2023 року), викликав чимало критики серед власників. Користувачі повідомляли про низку програмних і механічних проблем. У самій компанії спостерігались проблеми з обслуговуванням клієнтів та навіть відстеженням грошей. Врешті решт, Fisker змогла реалізувати лише кілька тисяч автомобілів. Їх складанням займався контрактний виробник Magna.

Нагадаємо, банкрутів в Україні суттєво побільшало.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram