Новини
4 Липня 2021
592

Стартап Worldcoin роздає криптовалюту за біометричні дані

Мета проєкту — просувати ідею універсального базового доходу на основі “цифрового золота”

Сем Альтман, ексцентричний CEO Open AI й колишній президент Y Combinator, працює над новим проєктом. Криптокомпанія Worldcoin збирає біометричні дані, розплачуючись за них власною криптовалютою. Bloomberg передбачає, що проєкт є версією універсального базового доходу.

За інформацією агенції, для сканування райдужної оболонки використовуються кулясті пристрої, що за розміром нагадують баскетбольний м’яч. Компанія стверджує, що наразі тестує 20 прототипів в декількох містах по всьому світу.

Ймовірно, мета проєкту — просувати ідею універсального базового доходу на основі криптовалюти. Біометричні дані використовуються як ідентифікатор.

За інформацією Bloomberg, Worldcoin отримав підтримку від кількох інвесторів, зокрема компанії Andreessen Horowitz, яка інвестувала $25 млн.

Наразі не зрозуміло, чи має валюта Worldcoin (CoinMarketCap вказує, що вона торгується з 2013 року) відношення до компанії Сема Альтмана Open AI. “Це не перший дивний проєкт, в якому міг брати участь Альтман. У 2018 році він заплатив стартапу Nectome $10 тис. за те, щоб його вбили (так, по-справжньому) і зберегли його мозок. Передбачається, що в майбутньому його можна буде завантажити до комп’ютера”, — йдеться у повідомленні.

Ймовірно, тому CEO Open AI думає, що люди так легко віддаватимуть свої біометричні дані приватної компанії в обмін на криптовалюту.

Раніше Investory News писали, що Україна — серед першої десятки країн з отриманого прибутку у Bitcoin. У сукупності торік українські інвестори заробили близько $400 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram