Новини
21 Серпня 2019
812

Starship Technologies з доставки їжі роботами залучив $40 млн

До кінця року автоматизованих кур’єрів стане більше – від 500 до 1 тисячі

Starship Technologies, що розробляє автономних роботів для доставки, залучила $40 млн під керівництвом Morpheus Ventures. Гроші компанії знадобляться для розширення своїх послуг з доставки харчових продуктів за допомогою роботів-кур’єрів, які на даний момент обслуговують студентські містечка Університету Джорджа Мейсона та Університету Північної Арізони, повідомляє Forbes.

Зазначається, що загальна сума фінансування компанії наразі становить $85 млн.

У планах Лекса Байєра, генерального директора Starship, щомісяця, прискореними темпами, поповнювати роботами кілька нових університетів. “Допоки їх кількість до 2021 року не досягне позначки 100”, – підкреслив він.

Компанія розпочала роботу у 2014 році. Протягом перших чотирьох років команда Starship розробляла свою автономну технологію водіння. “Роботи для доставки харчових продуктів використовують датчики, камери та радари для навігації по вулицях. А штучний інтелект допомагає їм дізнатися про своє місцеположення”, – пояснили у компанії.

І додали, що командно-контрольний центр знаходиться у Вашингтоні (Колумбія), де в роботу роботів можна втрутитися у будь-який момент.

Повідомляється, що основна увага Starship приділяється університетським містечкам, де попит на харчові продукти високий, а студенти не відчувають особливого занепокоєння з приводу нічних доставок.

“Starship працював в партнерстві з французькою компанією з обслуговування продуктів та послуг Sodexo і доставляв їжу з місцевих ресторанів, таких як Einstein Bros. Bagels, Blaze Pizza і Dunkin ‘Donuts. Вартість доставки – $1,99 за фіксованою ціною”, – розповіли у компанії.

Загалом роботи працюють з самого ранку й до пізньої ночі, у дощову або спекотну погоду, пересуваючись зі швидкістю приблизно до 6,5 км/год. “Така швидкість, щоб не налякати людей на вулицях. Загалом за задумом, роботи не повинні лякати. Вони розумні, милі та ввічливі”, – зазначив Лекс Байєр.

Наразі Starship нараховує 250 роботів. Для кожного нового коледжу, з яким компанія розпочне співпрацювати, потрібно буде збільшити їх кількість до 25-50.

“Очікуємо, що до кінця року загальна кількість роботів складе від 500 до 1 тисячі”, – розповів Лекс Байєр. І додав, що саме завдяки університетським містечкам їх бізнес просувається вперед.

Нагадаємо, в одному із супермаркетів Franprix в Парижі наприкінці квітня розпочали тестування з доставки продуктів за допомогою роботів, що мають функцію “слідуй за мною” – робот рухатиметься за покупцем для спрощення процесу покупок. А основна аудиторії споживачів – люди похилого віку та інваліди.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram