Новини
20 Квітня 2019
1 046

Доставлятимуть додому: Французькі супермаркети тестують роботів

Розробка виглядає як пристрої R2-D2 із “Зоряних воєн” і може долати до 25 км

В одному із супермаркетів Franprix в Парижі тестують доставку продуктів за допомогою роботів. Основна аудиторії споживачів – люди похилого віку та інваліди, повідомляє агентство Reuters.

Автоматизоване ноу-хау розробляв французький стартап TwinswHeel. За основу дизайну взято робота R2-D2 із “Зоряних воєн”. Пристрої досить витривалі – можуть подолати до 25 км. Для зручності містять контейнери для покупок (об’єм 30 або 40 л). Має функцію “слідуй за мною” – робот рухатиметься за людиною для спрощення процесу покупок.

“В майбутньому покупці зможуть замовити товари в інтернеті або в магазині, які робот доставить їм додому. Досить буде ввести пароль з повідомлення, щоб отримати замовлення”, – планують розробники.

Технологічні компанії по всьому світу займаються активною розробкою роботизованих пристроїв. Так, нещодавно інтернет-магазин Amazon протестував робота-кур’єра Scout, що має розмір кулера для води і шість коліс, вміє розпізнавати і об’їжджати людей, тварин та інші перешкоди на дорозі. Функція Scout – доставляти посилки, замовлені на сайті Amazon, прямо до дверей.

Раніше Investory News писали, що світовий ритейлер Amazon став власником робототехнічного стартапу Canvas Technology – розробника складських роботів, що можуть переміщувати товари на складі.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram