Новини
26 Жовтня 2022
825

Starlink дозволить користуватися інтернетом під час пересування авто

Сервіс буде у доступі з грудня

Компанія SpaceX оголосила, що її супутниковий інтернет-сервіс Starlink for RVs (Starlink для житлових автофургонів) буде доступний для автомобілів, що рухаються, починаючи з грудня 2022 року, повідомляє The Verge. Раніше сервіс був призначений для використання тільки під час стоянки. Але вже скоро скористатися ним можна буде і під час руху автомобіля, хоча ця можливість коштуватиме недешево.

Для роботи стандартного сервісу Starlink for RVs необхідно використовувати супутникову антену SpaceX вартістю $599. Але для роботи сервісу в русі знадобиться використовувати тарілку Flat High Performance Starlink, яку можна буде купити за $2500 (і додатково стягується плата за доставку та обробку замовлення обсягом $50).

Апаратні засоби стійкі до атмосферних впливів і призначені для постійної установки на вашому транспортному засобі. Ймовірно, до вартості придбання тарілки потрібно ще додати і витрати на її встановлення (кріплення Wedge входить у комплект поставки Flat High Performance Starlink). Що стосується вартості самого інтернет-доступу, то послуга буде коштувати ті самі $135 на місяць за пакет Best Effort.

Зазначається, що сервіс Starlink for RVs для автомобілів, що рухаються, доступний для клієнтів на “окремих ринках”.

Водночас SpaceX обіцяє “високошвидкісний інтернет із малою затримкою” лише у певних регіонах (куди не входять, наприклад, північ Канади та середній захід США). Високошвидкісний інтернет повинен працювати на більшій частині США, Європи та Австралії.

Нагадаємо, фотонний чип нової конструкції передає дані з рекордною швидкістю.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram