Новини
27 Травня 2020
831

Станом на 1 травня Україна експортувала соняшникової олії на $3,3 мільярда

Серед країн ЄС найбільшими імпортерами стали: Франція – 8,8%, Польща – 7,7% та Іспанія – 6,3%

Станом на 1 травня 2020 року експорт соняшникової олії з України склав 4,54 млн т – на $3,3 млрд, про це йдеться у повідомленні асоціації “Укроліяпром”.

Зазначається, що у порівняні з відповідним періодом 2018/19 МР зростання експорту олій з України склало 110%, шротів – 111%.

За підсумками вересня-квітня 2019/20 МР країни ЄС стали найбільшим імпортером української соняшникової олії – 32,3% від обсягів загального експорту даної продукції з України. “Серед країн ЄС найбільшими імпортерами стали: Франція – 8,8%, Польща – 7,7% та Іспанія – 6,3% від обсягів загального експорту даної продукції з України”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що країни ЄС у вересні-квітні 2019/20 МР стали основним імпортером української олії соняшникової рафінованої – 17,3% від обсягів загального експорту даної продукції з України. Серед країн ЄС основними імпортерами української даної продукції: Франція – 5%, (від обсягів загального експорту даної продукції з України), Польща – 4,4%, Нідерланди – 3,4%.

В асоціації наголосили, що США у поточному маркетинговому році нарощують імпорт олії соняшникової рафінованої. “Однак, залишаються найбільшими імпортерами української соняшникової олії Індія та Китай”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що країни ЄС також залишаються одним з основних імпортерів інших видів української олії та шроту. “Одночасно зростає питома вага інших країн, зокрема, Китаю, Індії, Туреччини”, – наголосили в асоціації.

Також зазначається, що після відкриття китайського ринку, даний напрямок експорту українського соняшникового шроту став одним з основних – 36,5% від обсягів загального експорту даної продукції з України. При цьому питома вага країн ЄС – 29,2% від обсягів загального експорту соняшникового шроту з України.

“У вересні-квітні 2019/20 МР одним з основних імпортерів українського соняшникового шроту також стала Індія”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що у 2019 році вартість експорту насіння олійних культур склав $2,5 млрд, що на 32 % більше, ніж 2018 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram