Новини
11 Березня 2019
807

США профінансують вільний інтернет в Україні

Держдеп Сполучених Штатів надасть велике фінансування для компаній, які створять програму, спрямовану на розвиток вільного інтернету в Україні

Державний департамент США разом з Бюро з питань демократії, прав людини і праці (DRL) оголошує відкритий конкурс для організацій, зацікавлених в подачі заявок на програми, які сприяють свободі інтернету в Україні. Про це йдеться в опублікованому прес-службою Держдепу документі. Найкраща ініціатива отримає грант від $500 тис. до $1,18 млн.

“Програма повинна зосередитися на консенсусі серед зацікавлених сторін в Україні щодо свободи висловлення думок під час конфлікту, зокрема щодо розв’язання питань самоцензури, а також перетину між питаннями національної безпеки та свободи слова в Інтернеті”, – йдеться у повідомленні. Відбір триватиме протягом трьох-шести місяців.

Згідно звіту “Freedom on the Net 2018” міжнародної правозахисної організації Freedom House, у світі знижується рівень свободи в Інтернеті, а влада країн активно посилює контроль над доступом громадян до інформації. Раніше в Штатах з’явився фонд для боротьби з пропагандою і дезінформацією. Ця ініціатива – частина партнерської угоди між Держдепартаментом та Міноборони США.

Нагадаємо, Сполучені Штати також значно збільшили військову допомогу Україні. Президент США Дональд Трамп підписав схвалений Конгресом пакет законів, який збільшить фінансування для України у 2019 році майже до $700 млн.

Раніше Investory News повідомляли, що у 2019 році Київ також почне купівлю американського скрапленого природного газу через польську державну нафтогазову компанію PGNiG, аби знизити залежність країни від енергоносіїв з Росії.

Наразі Україна потрапила до переліку країн із найбільш дешевим мобільним інтернетом. У рейтингу Worldwide mobile data pricing щодо вартості послуг мобільних даних серед 230 країн, Україна посіла четверте місце після Індії, Киргизстану та Казахстану.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram