Новини
5 Червня 2024
153

США поповнює стратегічний резерв нафти

Країна купує три мільйони барелів “чорного золота”

На фото: Термінал Кушинг (Оклахома)/ Daniel Acker

Сполучені Штати Америки завершили укладання контрактів на закупівлю трьох мільйонів барелів нафти для поповнення Стратегічного резерву країни (SPR) після найбільшого продажу в історії у 2022 році, повідомляє Reuters.

У 2022 році адміністрація президента Джо Байдена здійснила рекордні продажі нафти, аби стабілізувати ціни після повномасштабного нападу рф на Україну.

У Міністерстві енергетики США повідомили, що нафта, яка має бути поставлена ​​у листопаді, закуповується за середньою ціною $77,69 за барель.

Адміністрація Байдена заявила, що планує викупити нафту для поповнення запасів SPR приблизно за $79,99 за барель або нижче.

Уряд США створив SPR після запровадження арабського ембарго на нафту в 1970-х роках, яке викликало побоювання стосовно пропозиції та завдало шкоди економіці.

3 червня Міністерство енергетики США уклало контракти з BP Products North America Inc на 600 тис. барелів, Macquarie Commodities Trading US LLC на 1,5 млн барелів, а також з Atlantic Trading & Marketing на 900 тис. барелів.

Адміністрація Байдена розробила тристоронню стратегію поповнення нафтових запасів, яка містить викуп нафти, повернення нафти, позиченої SPR компаніям, і скасування дозволених Конгресом продажів 140 млн барелів нафти SPR до 2027 року.

Як писали раніше Investory News, країни ОПЕК+ погодили скорочення видобутку нафти до 2025 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram