Новини
20 Квітня 2021
478

США надали $155 мільйонів на підтримку розвитку України

Кошти підуть на боротьбу з корупцією, зміцнення демократії та поліпшення життя українців

США через Агентство з міжнародного розвитку (USAID) оголосили про надання Україні додаткового фінансування на розвиток обсягом $155 млн, повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України.

Зазначається, що додаткові ресурси будуть спрямовані на поліпшення життя українців. Зокрема, на підтримку зростання економіки та поліпшення стану здоров’я українців піде $34 млн, ще $14 млн розподілять на заходи боротьби з корупцією.

На протидію російської агресії направлять $63 млн, на зміцнення демократії та самоврядування виділять $44 млн. “Уряди США та України залишаються рішуче налаштованими на реалізацію євроатлантичних прагнень України та подальші спільні дії на підтримку її населення”, — йдеться у повідомленні.

У березні Міністерство оборони США оголосило про новий пакет допомоги Україні на суму $125 млн для ініціативи зі сприяння безпеки, який враховує навчання, обладнання та консультативні послуги з метою допомогти зберегти територіальну цілісність країни, захистити кордони та поліпшити взаємодію з НАТО.

Пізніше тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін повідомила, що Конгрес США схвалив надання додаткових $150 млн допомоги для сприяння безпеки України.

Раніше Investory News писали, що президент США Джо Байден представив свій план оновлення економіки США після пандемії. Загальна вартість всіх задуманих ініціатив становить $2,25 трлн. Їх планують витратити за вісім років — це два президентські терміни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram