Новини
3 Квітня 2019
666

Співробітники Google засудили керівництво щодо звільнення позаштатних працівників

За контрактом корпорація може звільнити “позаштатника” без попередження

Понад 900 співробітників підписали лист з різкою критикою щодо звільнення позаштатних робітників, які складають 54% робочої сили Google по всьому світу, пише The Guardian.

У березні Google звільнила 34 співробітника, які працювали над удосконаленням Google Assistant – цифрового помічника, який по команді власника може перевірити погоду, викликати таксі й інше.

Постійних співробітників обурило, що їх колег звільнили.

“Саме співробітники, які працювали за контрактом, зробили голосового помічника технологічним, веселим і здатним спілкуватися на 50 різних мовах. Роками Google хвалилася здатністю дуже швидко збільшувати і зменшувати масштаб, голосно заявляла про свою гнучкість. Ціла команда, яка раптово втратила фінансову стабільність, скорочення – ось як це бачать співробітники Google. Така ціна вашої гнучкості,” – йдеться у листі.

Позаштатні співробітники працюють в офісі нарівні з іншими, але не на постійній основі, а за контрактами, які укладаються на термін від 2 місяців до півроку.

Корпорація може продовжувати контракти, а може звільнити співробітника без попередження. За останні місяці роботу втратили співробітники Google по всьому світу.

У прес-службі Google підтвердили, що корпорація постійно наймає працівників для роботи в проектах.

“Позаштатні співробітники приєднуються до основної команди, коли нам потрібно швидко прискорити реалізацію проекту. Коли цей етап проходить, їх завдання знову беруть на себе штатні співробітники”, – розповіла представник компанії.

Однак, які гарантії отримують позаштатні співробітники і на який захист можуть розраховувати, у прес-службі не уточнили.

Як відомо, Google звинуватили у нав’язуванні своїм клієнтам “безвихідних” контрактів та зобов’язали сплатити €1,49 млрд за зловживання панівним станом в галузі інтернет-реклами.

За підсумками 2018 року 89% глобального доходу отримав Google Play від ігрових додатків. До 2023 р. загальний дохід від магазину додатків від Google та Apple зросте на 120% – до $156 млрд.

А в Україні підрозділ Google офіційно запустив послугу з Google Pay оплати у інтернеті.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram