Новини
2 Липня 2020
1 045

СОТ звинуватила Ер-Ріяд у недотриманні вимог щодо боротьби з піратством

Суперечка між Саудівською Аравією і Катаром з приводу крадіжок інтелектуальної власності триває кілька років

Світова організація торгівлі (СОТ) погодилася з Катаром в його суперечці з Саудівською Аравією з приводу трансляцій спортивного каналу beIN SPORTS, повідомляє Bloomberg з посиланням на коментар представника організації Кіта Роквелла.

За його словами, телеканал beoutQ, що віщає з Саудівської Аравії, займався піратством щодо катарського конкурента, не дотримуючись міжнародних вимог та своїх юридичних зобов’язань.

Суперечка між країнами з приводу крадіжок в області інтелектуальної власності триває у СОТ останні кілька років. У грудні 2018 р. організація погодилася провести панель арбітрів, щоб розглянути позов. У червні Саудівська Аравія оголосила, що його повністю відхилено, однак опонент спростував ці твердження.

Катар вважає, що beoutQ створений для крадіжки контенту у катарського beIN Sports і заробітку на ньому. Саудівський телеканал продає приймальні пристрої та дозволяє дивитися beIN Sports без платної підписки. Піратський показ, стверджують у Досі, був особливо поширений під час чемпіонату світу з футболу 2018 р.

Як відомо, Суверенний фонд Саудівської Аравії (Public Investment Fund, PIF) почав скуповувати акції провідних американських компаній та банків, аби заробити на обвалі їх вартості через поточну кризу.

Investory News писали, як бренди заробляють на популярних серіалах та рекламують відомі марки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram