Новини
14 Листопада 2020
817

Солодких снів: Новий додаток Apple Watch допоможе позбутися нічних кошмарів

Але технологія не стане повноцінною заміною медичної проблеми

Звичайні Apple Watch можуть стати ключем до розв’язання проблем зі сном, пов’язаних з нічними кошмарами. FDA – Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США – схвалив NightWare, додаток для Apple Watch, повідомляє Hightech.

Компанія стверджує, що NightWare допомагає справлятися з кошмарами, які виникають як наслідок, наприклад, посттравматичного стресового розладу.

Система використовує дані про рух тіла та частоту серцевих скорочень, що надходять від розумного годинника. На основі аналізу даних додаток визначає, коли користувачеві сниться кошмар.

“Коли система його розпізнає, годинник починає вібрувати, що викликає неповне пробудження. Так можна уникнути нічного кошмару, але зберегти свій сон”, – йдеться у повідомленні.

NightWare відпускатиметься тільки за рецептом. У компанії наголосили, що їх застосування – не заміна гарному лікуванню. Це частина ширшої стратегії, що охоплює психотерапію та приймання призначених лікарем медикаментів.

“Немає ніякої гарантії, що додаток працюватиме, хоча FDA заявило, що дослідження показало кращу якість сну з використанням NightWare, ніж у контрольній групі”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що користування програмою визнали “рішенням низького ризику”, яке, однак, може допомогти, якщо наявних методів лікування недостатньо.

Експерти зазначають, що така розробка натякає на появу у майбутньому нового покоління розумних годинників. Вони зможуть не тільки відстежувати сон, але й регулярно впливати на якість відпочинку користувача.

Раніше Investory News писали, що минулого року Apple продала своїх розумних годинників більше, ніж всі швейцарські компанії разом узяті – класичні моделі годинників починають здавати свої позиції на ринку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram