Новини
7 Лютого 2020
772

ЗМІ: Apple Watch популярніші за швейцарські годинники

Класичні моделі годинників починають здавати свої позиції на ринку

У минулому році Apple продала своїх розумних годинників більше, ніж всі швейцарські компанії разом узяті, пише CNBC.

За даними аналітиків, Apple у 2019 р. поставила на ринок 30,7 млн ​​різних версій Apple Watch, в той час як у 2018 р. цей показник дорівнював 22,5 млн (зростання на 36% у рік до року).

Водночас швейцарська індустрія годинників змогла продати лише 21,1 млн примірників, що на 13% нижче за показник 2018 р., коли продажі склали 24,2%.

“Традиційні швейцарські годинникові компанії, такі як Swatch і Tissot, програють війну “розумним” годинникам. Apple надає якісніший продукт через більш ефективні канали роздрібної торгівлі та залучає молодих споживачів, які все більше хочуть носити цифрові пристрої на собі”, — заявив аналітик компанії Стівен Вальцер.

Нагадаємо, Apple за всю історію компанії встановила рекорд з квартальної виручки — $91,8 млрд, і з прибутку на одну акцію за квартал — $4,9%. При цьому міжнародні продажі склали 61% від виручки.

Як відомо, суд Лос-Анджелеса зобов’язав Apple і Broadcom виплатити $1,1 млрд Каліфорнійському технологічному університету (Caltech) за порушення чотирьох його патентів на технології, пов’язані з бездротовою передачею даних.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram