Новини
26 Липня 2019
820

SoftBank запускає новий фонд для інвестицій в штучний інтелект

Очікуваний внесок у SoftBank Vision Fund 2 становить близько $108 млрд

Фото: nikkei.com

Японський технологічний гігант SoftBank Group Corp. оголосив про створення другого фонду для інвестицій в технологічні компанії, які розробляють технології штучного інтелекту по всьому світу. Загальний очікуваний внесок у SoftBank Vision Fund 2 як від японського конгломерату, так і від інших партнерів, становить близько $108 млрд, повідомляє TechCrunch.

Зі свого боку SoftBank заявив, що планує внести в новий фонд $38 млрд.

Очікується, що в Vision Fund 2 інвестують, зокрема, Apple, Microsoft, Foxconn, Standard Chartered Bank, японські фінансові гіганти Mizuho Bank, Sumitomo Mitsui Banking Corporation і MUFG Bank, а також Національна інвестиційна корпорація Національного Банку Казахстану та інвестори з Тайваню.

У перший фонд Vision Fund, обсяг якого становить $100 млрд, майже всі кошти були залучені з Саудівської Аравії й Абу-Дабі.

Як пише видання, якщо партнери виконають свої фінансові зобов’язання, другий фонд залучить більше коштів, ніж перший.

Перший фонд, заснований у 2017 р., став найбільшим у світі технологічним інвестором. Він, зокрема, інвестував в такі компанії, як мережа коворкінг The We Company (раніше відома як WeWork), індійський гігант електронної комерції Flipkart і сервіси замовлення таксі Uber, Didi Chuxing, Grab і Ola.

Нагадаємо, Softbank Group Corp отримає близько 1,2 трлн ієн ($11,12 млрд) прибутку до оподаткування від продажу акцій китайської Alibaba Group Holding Ltd.

Як відомо, компанія Microsoft заявила, що планує інвестувати $1 млрд у засновану у Сан-Франциско організацію OpenAI, що розвиває штучний інтелект (ШІ).

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram