Новини
9 Вересня 2019
860

Слідкуватимуть за Трампом: У JPMorgan Chase визначатимуть вплив його “твітів”

Компанія створила індекс, що оцінюватиме ефект комунікацій президента США

Відтепер “твіти” Дональда Трампа знаходитимуться під постійним контролем американського фінансового холдингу JPMorgan Chase, який створив новий індекс, що демонструватиме вплив записів Дональда Трампа у Twitter на прибутковість американських державних облігацій, повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що за даними фахівців JPMorgan, з часу своєї інавгурації президент США створив близько 10 тисяч повідомлень у популярній соціальній мережі.

“Багато з них викликали широкий резонанс як всередині країни, так і за її межами”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що новий індекс під назвою Volfefe вже проходить тестування. Його головна функція – вивчати вплив “твітів” глави держави.

Повідомляється, що вже вдалося відзначити значний вплив висловлювань Дональда Трампа в Twitter на прибутковість державних облігацій. “Минулого місяця найбільший вплив на вартість цінних паперів надавали повідомлення зі словами “Китай”, “мільярд”, “продукти”, “демократи” “великий” – повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що проект JPMorgan не є першою спробою оцінити ефект президентських комунікацій. “Раніше експерти Bank of America Merrill Lynch опублікували дані, згідно з якими в дні більшої активності президента в Twitter відзначалася негативна тенденція в зміні вартості облігацій. У дні з меншою кількістю президентських повідомлень – навпаки”, – пише видання.

Раніше Investory News писали, що кожне із 102 слів у пості Трампа щодо підвищення мита на китайські товари з 10% до 25% обійшлося інвесторам в $13 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram