Новини
30 Березня 2023
462

Скільки коштує квартира в Києві

Житло в столиці подешевшало на 10−15%, якщо порівяти із довоєнним періодом

Купити квартиру на вторинному ринку у Києві наразі можна за $20 — $50 тис., пише “Мінфін”.

За $20 тис. можна купити малометражну однокімнатну квартиру — 17−22,5 м², без ремонту, у віддаленому районі Києва. Але таких варіантів обмаль.

За $30 тис. “вже з’являється вибір” квартир. Можна знайти “студію” з доволі непоганим ремонтом у гарному районі, або “хрущовку” до 30 м², або ж просторішу квартиру без ремонту у новобудові, з не дуже вдалою локацією.

Пропозиції двокімнатних квартир, розміщені на популярних сайтах оголошень з купівлі-продажу нерухомості, починаються з $32 тис.

А “широкий вибір гідного житла” у Києві відкривається покупцям, чий бюджет — $50 тис.

За таку ціну можна обрати не лише хорошу однокімнатну квартиру в гарному районі з новим ремонтом, а й обрати пристойну “двушку” на вторинному ринку. У новобудовах знайти двокімнатну квартиру за $50 тис. важко, проте теж цілком можливо.

Також за цю суму трапляються поодинокі пропозиції трикімнатного житла, але у поганому стані.

В середньому, як порівняти з довоєнним періодом, житло в Києві подешевшало на 10−15%, а в дорогому сегменті — навіть до 30%.

На однокімнатні квартири приблизно однакових параметрів у деяких оголошеннях вказана ціна $40 тис., в інших — $50 тис., але є й такі, за які просять понад $70 тис.

Таку різницю цін в оголошеннях пояснюють суто суб’єктивним підходом продавців. Хтось виставляє вищу ціну і готовий чекати на покупця кілька місяців, а тим, кому гроші потрібні терміново, знижують ціни.

Якщо будівля стара, понад 40 років, у поганому стані, то квадратний метр житла у ній може коштувати $800. Якщо ж це новий будинок, квартира простора та з гарним ремонтом, то вартість “квадрата” може сягати й $1500.

“Робоча” ж вартість квадратного метра житла у Києві становить $1000.

Раніше Investory News писали, що Кабмін затвердив фінплан “Укрфінжитло”. Саме ця організація опікується програмою “єОселя”.

.Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram