Новини
5 Липня 2023
319

Штучний інтелект самостійно спроєктував процесор

Роботу було виконано за 5 годин

Група інженерів з Китаю поставила експеримент, у результаті якого штучний інтелект розробив комп’ютерний процесор на відкритій архітектурі RISC-V менш як п’ять годин. Процес створення описано у статті, опублікованій на сайті бібліотеки Корнелльського університету, США.

Максимальна тактова частота процесора становила 300 МГц. Для оцінки продуктивності розробки на ній запустили ОС Linux та бенчмарки SPECCINT2000 та Dhrystone. За результатами тестів процесор виявився приблизно на рівні Intel i486 1989 випуску. Проте вчені вважають це досягненням, оскільки ШІ вперше спроєктував процесор самостійно.

Після формулювання всіх завдань та параметрів нейромережа впоралася з роботою менш як за п’ять годин. Для порівняння: група інженерів виконує те саме в тисячу разів довше, стверджують вчені. Чип, що вийшов на архітектурі RISC-V назвали RISC-V32IA.

За допомогою ШІ можна скоротити цикли проєктування та оптимізації у виробництві напівпровідникових приладів, вважають китайські інженери. Вони хочуть продовжити експериментувати з нейромережею і в майбутньому створити машину, що саморозвивається, зі штучним інтелектом.

Нагадаємо, нові моделі AirPods отримали супер можливості.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram