Новини
9 Жовтня 2019
868

Шкодить здоров’ю: Johnson&Johnson виплатить американцю $8 мільярдів компенсації за збільшені груди

Це найбільша сума серед 13 тисяч судових процесів проти компанії

Американський виробник косметичних засобів та медичного обладнання Johnson&Johnson виплатить компенсацію на суму $8 млрд 26-річному американцю Ніколасу Мюррею. Відповідне рішення прийнято судом Філадельфії, повідомляє The Wall Street Journal.

Зазначається, що у постраждалого через побічний ефект від препарату Risperdal, який виробляє компанія, розвинулася гінекомастія – збільшення тканини молочної залози (збільшилися груди).

Антипсихотичний засіб Risperdal застосовується при лікуванні біполярного розладу. Мюррей приймав його в дитинстві за призначенням лікаря протягом п’яти років під час лікування аутизму.

Позивачі стверджують, що Johnson&Johnson знала про ризик цього побічного ефекту, але не давала повну інформацію лікарям.

Видання зазначає, що ця компенсація найбільша серед понад 13 тисяч судових процесів проти Johnson&Johnson.

Компанія, у свою чергу, заперечує звинувачення та намагається оскаржити рішення. Також розраховує на скасування рішення, а суму компенсації називає необґрунтовано завищеною.

Видання зазначає, що у серпні суд в Оклахомі оштрафував Johnson&Johnson на $572 млн, визнавши компанію одним з ініціаторів опіоїдної кризи в штаті.

А у 2018 році суд зобов’язав компанію виплатити майже $4,7 млрд компенсації 22 жінкам і їхнім сім’ям, які звинувачують компанію у виникненні раку яєчників через використання її дитячої присипки.

Нагадаємо, німецький концерн Bayer, що виробляє засоби від бур’янів під торговою маркою Monsanto, виплатить літній подружній парі з Каліфорнії за ракове захворювання, яке вони заробили через використання цих засобів $86,7 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram