Новини
3 Вересня 2021
781

Щодобовий оборот криптовалют в Україні становить 1 мільярд гривень

У Мінцифри обіцяють зробити ринок регульованим

Оборот криптовалют в Україні становить 1 млрд грн на добу, зазначив радник віцепрем’єр-міністра України, міністра цифрової трансформації Максим Дем’янюк, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Якщо ми говоримо про ринок віртуальних активів (…), це один з найцікавіших і перспективних ринків у світі (…). Якщо ми говоримо про те, де знаходиться Україна (на жаль, це неофіційна інформація, вона з’явиться тільки після того, як буде регулювання), то це близько 1 млрд грн на день”, — розповів він під час Ukrainian Financial Forum у п’ятницю, 3 вересня.

За його словами, криптовалюта без врахування держоблігацій у 50 разів перевищує вклади в українські гривневі акції та цінні папери без врахування ОВДП.

“Ми не можемо вдавати, що його немає (ринку криптовалют в Україні — Ред.), саме тому останні півтора року Мінцифри поставило перед собою завдання надати регулювання цього ринку”, — додав Дем’янюк. І наголосив, що відсутність правового регулювання є основною проблемою в цьому питанні.

Раніше Investory News писали, що Україна — серед першої десятки країн з отриманого прибутку у Bitcoin. У сукупності торік українські інвестори заробили близько $400 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram