Новини
20 Березня 2019
685

Ще на рік: Коболєв продовжить очолювати Нафтогаз

Уряд продовжить роботу топ-менеджера до 2020 року

Контракт з правлінням НАК “Нафтогаз України” та Андрієм Коболєвим буде продовжено. Таку заяву під час засідання Кабінету міністрів України зробив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

За словами прем’єра, нові контракти з керівництвом компанії матимуть кілька додаткових вимог, обов’язкових до виконання. Інакше договори будуть скасовані. Одна з умов – це  зменшення рівня заробітних плат на 50% зі скасуванням преміальних виплат. Друга – нарощення видобутку “Укргазвидобування”.

“Ми маємо врешті отримати справжню реформу “Нафтогазу”, яка дозволить отримати відокремленого оператора ГТС, сертифікованого за принципами та законодавством ЄС. Друге. Збільшення видобутку газу. Ми поставили вимоги перед Наглядовою радою. Завдання – забезпечити функціонування ГТС та продовження транзиту, досягти цілей видобутку 18 млрд кубів щороку, і третє – ми не будемо платити захмарних зарплат», – заявив Володимир Гройман.

При цьому, конкурс на посади голови та членів правління “Нафтогазу” відбудеться після 20 березня 2020 року.

Нагадаємо, на початку березня Кабмін оголосив проведення відкритого конкурсу на посаду голови правління НАК “Нафтогаз України”. Напередодні наглядова рада “Нафтогазу” запропонувала продовжити контракт з Андрієм Коболєвим на нинішніх умовах, але уряд не підтримав пропозицію. При цьому сам топ-менеджер наголошував, що не збирається звільнятися.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram