Новини
18 Вересня 2019
1 065

Ще більше захисту: Acronis залучив $147 мільйонів від Goldman Sachs

Оцінка компанії після другого інвестиційного раунду перевищила $1 мільярд

Розробник систем для захисту та роботи з даними Acronis залучив $147 млн від групи інвесторів на чолі з інвестбанком Goldman Sachs. Таким чином, оцінка після другого за весь час роботи компанії інвестиційного раунду перевищила $1 млрд, повідомляє VC.ru.

Залучені кошти компанія витратить на поглинання інших компаній, розширення команди розробки та прискорення розвитку бізнесу в Північній Америці в партнерстві з Acronis SCS.

Видання зазначає, що купівля інших компаній дозволить Acronis прискорити розробку продуктів, у тому числі рішень для кіберзахисту Acronis Cyber Protection і платформи Acronis Cyber Platform. “Про які саме угоди йдеться, в компанії відповісти відмовилися”, – йдеться у повідомленні.

За словами Сергія Білоусова, співзасновника та гендиректора Acronis, у 2018 році вдалося досягти зростання бізнесу на 20%, а у 2019 році компанія планує зрости на 30%. У тому числі очікується зростання платформи Acronis Cyber Cloud – на 102%.

Acronis засновано в Сінгапурі у 2003 році. Через п’ять років було відкрито другу штаб-квартиру в Швейцарії. Компанія займається створенням гібридних хмарних сховищ, ПО для синхронізації спільної роботи та інших продуктів.

У компанії понад 5 млн приватних користувачів і 500 тисяч підприємств.

Зазначається, що Acronis не залучала зовнішних інвестиції з 2004 року. Тоді частина компанії була продана групі фондів на чолі з Insight Partners за $11 млн. Після цього фонди продали свої частки в Acronis іншим акціонерам.

Розподіл часток серед співвласників і точну оцінку в Acronis не розкривають. “У компанії лише зазначають, що співзасновники Сергій Білоусов та Ілля Зубарєв зберігають контроль і володіють більше 70% акцій. Фінансові показники Acronis також не називає, але вказує, що компанія була прибутковою з моменту заснування”, – пише видання.

Тим часом проблема з витоком даних набуває все більших обертів. Так, нещодавно американське бюро кредитних історій Equifax виплатить близько $700 млн американській владі, а саме – Федеральній комісії з торгівлі, Бюро по захисту прав споживачів й більшості генеральних прокурорів ряду американських штатів, у зв’язку з тим, що хакери отримали доступ до даних приблизно 145 млн її клієнтів.

А федеральна комісія з торгівлі США оголосила про накладення штрафу розміром $5 млрд на Facebook Inc і посилення вимог до охорони особистих даних.

У результаті нещодавно Facebook офіційно запустив інструмент “Off-Facebook Activity”, завдяки якому користувачі зможуть бачити та контролювати дані, якими зовнішні сайти та додатки обмінюються з Facebook, щоб поліпшити цільову рекламу – і відмовитися від її поширення.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram