Новини
12 Червня 2019
837

Сервіс з безпеки даних HIBP шукає власника

Трой Хант продає бізнес, та вимагає залишити доступ до HIBP вільним

Трой Хант, власник сервісу Have I Been Pwned (HIBP) для перевірки безпеки даних акаунта, шукає охочого придбати його бізнес.

Пост з інформацією про продаж Хант розмістив у своєму блозі, де експерт також розмірковує про майбутнє сервісу. Спеціаліст згадує, як сильно змінився й різко збільшився трафік після публікації 773 млн імейлів та паролів, що мали проблеми з безпекою.

Хант створив Have I Been Pwned понад п’ять років тому, і наразі сервіс виявляє скомпроментовані облікові записи.

Хант сповістив про продаж своїх передплатників на сторінці у Twitter.

“Для Have I Been Pwned настав час рости й вийти за межі того, що я можу дати йому в якості єдиного власника сервісу. Протягом року я обмірковував можливі рішення, які привели мене до цього висновку”, – пише він.

Також, у своєму блозі Трой Хант перерахував деякі умови угоди. Зокрема, доступ до HIBP повинен залишатися вільним, а сам Хант хотів би продовжити співпрацювати з проектом.

Пояснюючи причини продажу Хант вказує, що не справляється зі збільшенням навантаження і хотів би розподілити його. Він не говорить, чи є у нього конкретні пропозиції щодо угоди, але зазначає, що вже обговорював можливість продажу з потенційними покупцями.

Як відомо, сервіс Have I Been Pwned, заснований у 2013 р., відстежує витік даних акаунтів і дозволяє користувачам перевірити, чи не були їх особисті дані скомпрометовані в результаті злому чи атаки.

Нагадаємо, у мессенджері WhatsApp виявили вразливість, яка дозволяла встановлювати ПО для шпигунства. Зловмисники змогли віддалено встановити програмне забезпечення для стеження за користувачами WhatsApp.

А кібератака на норвезьку алюмінієву компанію Norsk Hydro обійшлася їй як мінімум в 300 млн норвезьких крон (приблизно $34,8 млн). Велика частина цих втрат була в підрозділі Extruded Solutions, що виробляє алюмінієві фасади. Загальний обсяг виробництва у підрозділі внаслідок інциденту знизився на 20-30%.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram