Новини
4 Жовтня 2019
906

Сервіс для прокату електросамокатів Bird залучив $275 мільйонів

Попередня оцінка компанії наразі сягає $2,8 мільярда

Американський сервіс для прокату електросамокатів Bird, заснований колишнім топ-менеджером Uber і Lyft Тревісом Вандерзанденом, залучив $275 млн від CDPQ і Sequoia Capital, повідомляє TechCrunch.

Загалом з моменту заснування у 2017 році компанія залучила близько $700 млн, враховуючи останній раунд фінансування.

Видання пише, що попередня оцінка Bird склала $2,5 млрд. Проте за даними Forbes, за підсумками раунду оцінка досягла $2,8 млрд.

“На початку 2019 роки інвестори оцінювали Bird в $2 млрд”, – пише видання.

Як зазначив Тревіс Вандерзанден, наразі ринок змінюється. “І пройшли ті дні, коли зростання виторгу було головним KPI для компаній, що розвиваються”, – заявив він.

І додав, що відтепер варто прагнути до позитивних результатів юніт-економіки й “орієнтуватися на те, який дохід приносить кожен окремий самокат”.

За інформацією видання The Information, Bird зазнає фінансових труднощів. Так, у першому кварталі збиток склав майже $100 млн при виторзі за все в $15 млн. Навесні у Bird залишалося всього $100 млн фінансових резервів.

Bird запущено у 2017 році. Сервісу вдалося досягти оцінки в $1 млрд трохи більше ніж за рік. Компанія отримала статус “єдинорога” швидше будь-якого іншого стартапа в США.

Раніше Investory News писали, що компанія Bird увійшла до Топ-10 компаній, що активно розвиваються, за версією GrowJo, зайнявши четверту позицію серед лідерів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram