Новини
14 Грудня 2021
871

Сер Пол Маккартні інвестував $9,6 мільйона в музичний стартап Audoo

Основна мета компанії — боротьба з піратством

Колишній учасник гурту Beatles сер Пол Маккартні інвестував £7,2 млн ($9,6 млн) у музичний стартап Audoo через свою компанію MPL Communications, повідомляє The Times.

Крім нього, до інвесторів увійшли колишній учасник групи ABBA Бьорн Ульвеус, інвестфонд Edinv, а також звукозаписна компанія Tileyard London.

Audoo заснований 2018 року, працює над спеціальним гаджетом Audio Meter, який може відстежувати виконання музичних треків під час встановлення у барах, магазинах та інших місцях.

Гаджет може бути лічильником та надавати додаткові дані про виконання тих чи інших треків у громадських місцях, що дозволить боротися з піратством.

Засновник стартапу Ройан Едвардс вважає, що музиканти через недоотримані роялті (грошова чи інша компенсація за використання патентів, авторських прав та іншого) втрачають до $2,7 млрд.

Наразі стартап Audoo залучив уже £14 млн ($18,6 млн).

Нагадаємо, на початку літа музичні видавці подали до суду в Каліфорнії на інтернет-платформу для підлітків Roblox за те, що вона дозволяє використовувати без дозволу та оплати музичні твори. Позивачі представляли інтереси зокрема авторів хітів Еда Ширана, Аріани Гранде та групи Rolling Stones.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram