Новини
27 Серпня 2019
997

Сбербанк придбав майже 47% акцій Rambler Group

Отримані від угоди кошти підуть на розвиток цифрових сервісів і технологічних платформ

Сбербанк і Rambler Group закрили операцію зі створення найбільшої в Росії компанії в галузі медіа та розваг, повідомляється в спільному прес-релізі держбанку і Rambler.

Відзначається, що в рамках угоди Сбербанк інвестував в медіагрупу і став співвласником Rambler Group з пакетом акцій в 46,5%. Частки компаній A & NN та Era Capital склали 46,5% і 7% відповідно.

Сбербанк також інвестував у капітал медіагрупи (cash-in інвестиції) — грошові кошти підуть на розвиток цифрових сервісів і технологічних платформ.

Структура корпоративного управління передбачає створення ради директорів, до якої увійдуть чотири представники Сбербанку та п’ять представників Rambler Group. Головою ради директорів буде обраний перший заступник голови Сбербанк Лев Хасіс.

“Посада передбачає щорічну ротацію: наступним головою ради директорів буде власник Rambler Олександр Мамут. Після закриття угоди керувати Rambler Group на посаді CEO продовжить Рафаель Абрамян. Рада директорів буде відповідати за стратегію розвитку медіагрупи й визначати пріоритетні напрямки розвитку”, — наголошується в прес-релізі.

В результаті партнерства екосистема Сбербанку доповнилася digital-продуктами й сервісами Rambler Group (раніше активи належали A & NN і Era Capital). До угоди увійшли онлайн кінотеатр Okko, понад 30 популярних ресурсів Рунета, серед яких — Lenta.ru, Gazeta.ru, Afisha.ru, Championat.com, Rambler.ru, LiveJournal.com, сервіс “Рамблер.Касса” та інші.

Раніше РБК повідомляв з посиланням на гендиректора Rambler Group Рафаеля Абрамяна, що Rambler Group планує в найближчі два-три роки вийти на IPO (первинне розміщення акцій на біржі). За словами Абрамяна, розміщення акцій буде можливо, коли оцінка капіталізації компанії перевищить $500 млн, що буде можливим приблизно через три роки.

Як писали Investory News, телеканал Fashion TV виставлений на продаж. Його акціонери ведуть переговори з декількома потенційними покупцями з Азії та Європи, розраховуючи отримати оцінку активу понад $50 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram