Новини
21 Лютого 2021
921

Саудівська Аравія створює люкс курорти на відновлюваній енергії

Влада продовжує боротися з нафтовою залежністю

На фото: The Red Sea Project

Архітектурне бюро Нормана Фостера Foster + Partners спроектувало острівний комплекс у Саудівській Аравії. Райське місце отримало назву Coral Bloom, воно стане не просто розкішним пляжним курортом, а й показовим прикладом того, як цілий комплекс може працювати на поновлюваних джерелах енергії.

Але це не перший проект, який буде працювати на поновлюваних джерелах енергії в Саудівській Аравії. До цього країна оголосила про створення цілого міста, який буде підживлюватися енергією сонця та вітру.

Наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд вже декілька років очолює програму розвитку туризму в країні. Довгий час держава була закрита майже для всіх іноземців, але тепер, коли країна розуміє, що нафтові ресурси не нескінченні, вона активно займається розвитком туризму. Проект Coral Bloom також спрямований на залучення іноземних гостей.

На фото: Coral Bloom

Комплекс є частиною більшого проекту на Червоному морі The Red Sea Project, який також містить в собі аеропорт компанії Foster + Partners. Coral Bloom буде розташований на острові під назвою Шурайра, сам The Red Sea Project охоплює 22 острови, 75% території яких залишаться недоторканими та стануть природними зонами відпочинку.

Coral Bloom буде працювати на сонячних батареях і вітряних турбінах, які будуть підключені до “найбільшої у світі акумуляторної батареї потужністю 1000 МВт”. Звання “найбільшої” все-таки є рекламним перебільшенням, оскільки будується австралійська батарея, яка буде мати потужність 1,2 ГВт, проте акумулятор Coral Bloom в будь-якому випадку вражає.

“Проект на західному узбережжі Саудівської Аравії, який охоплює 28 тис. кв. км, вміщуватиме 50 готелів, і буде живитися виключно вітровою та сонячною енергією”, — йдеться у прес-релізі компанії Red Sea Development Company.

На фото: Coral Bloom

На Шурайрі буде 11 готелів, всі вони спроектовані компанією Foster + Partners. За словами фірми, всі будівлі будуть вдало вписані у ландшафт. Район також буде частково упорядкований, на острові створять нові пляжі та лагуни, які повинні допомогти зберегти місце від підвищення рівня моря.

Очікується, що перші гості зможуть зупинитися в Coral Bloom в кінці 2022 року.

Нагадаємо, наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд розкрив плани будівництва лінійного “міста майбутнього” під назвою The Line без автомобілів, з нульовим викидом парникових газів і під управлінням штучного інтелекту.

Investory News дізналися, чи зможе туристична галузь відродитися на фоні світової коронакризи. З матеріалом можна ознайомитися за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram