Новини
16 Січня 2021
1 004

Саудівська Аравія побудує лінійне екомісто на мільйон осіб

Створення інфраструктури обійдеться у $100-200 мільярдів

Наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман розкрив плани будівництва лінійного “міста майбутнього” під назвою The Line без автомобілів, з нульовим викидом парникових газів і під управлінням штучного інтелекту, повідомляє Whatistheline.

The Line довжиною 170 км являє собою взаємопов’язане комунікаційне середовище майбутнього посеред природи — без автодоріг і машин, і з п’ятихвилинною пішою доступністю до всієї повсякденної інфраструктури.

“Хребтом” системи стане підземний надшвидкісний транспорт, який повинен забезпечити перевезення з кінця в кінець міста за 20 хв.

До 2030 року кількість жителів міста має скласти 1 млн осіб, для яких планується створити 380 тис. робочих місць.

За словами наслідного принца, на створення інфраструктури витратять гігантську суму у $100-200 млрд.

Ініціатива є частиною національного проєкту футуристичного міста Neom, що відображає Saudi Vision 2030 — багатомільярдну програму диверсифікації та реформування саудівської економіки з метою зниження її залежності від продажів енергоносіїв, переважно нафти, до 2030 року.

Як пише Bloomberg, рішення про новий проєкт свідчить про те, наскільки серйозно Мухаммед бін Салман ставиться до розвитку королівства у постнафтову еру. На продаж сировини припадає більше ніж половина державних доходів. The Line — перша велика ініціатива у рамках Neom.

Раніше Investory News писали, що в одній із найбагатших нафтовидобувних держав закінчуються гроші. Уже в листопаді минулого року Кувейту могло не вистачити грошей на зарплати працівникам державного сектора.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram