Новини
2 Листопада 2021
708

Саудівська Аравія перетворить нафтову платформу посеред моря на туристичний комплекс

Розвиток туризму залишається пріоритетним напрямом розвитку близькосхідної країни

Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії (PIF) оголосив про створення нового туристичного проєкту “THE RIG”, повідомляє Arabnews. Курорт площею близько 150 тис. м² буде побудований на базі нафтової платформи в Перській затоці.

Повідомляється, що комплекс включатиме три готелі, до яких входитимуть 800 кімнат, 11 ресторанів, американські гірки, аквапарк, арена для вистав і багато інших об’єктів для розваг.

“Проєкт наслідуватиме “провідні світові стандарти та кращі практики” в галузі захисту навколишнього середовища”, — йдеться у заяві PIF.

У Саудівській Аравії розраховують, що туризм і розваги стануть ключовим фактором економічного зростання країни протягом наступних чотирьох років.

2019 року до Саудівської Аравії було здійснено близько 59 млн туристичних поїздок. Керівництво країни очікує, що до 2024 року ця цифра зросте до 100 млн.

Як писали раніше Investory News, британський художник Кім Реймонд до 95-річчя ведмедика Вінні-Пуха створив апартаменти в стилі знаменитого персонажа, які можна зняти через сервіс Airbnb.

А от уругвайський художник Карлос Паес Вілара витратив 36 років, щоб на відлюдному мисі над морем вручну побудувати готель “Casapueblo” — наполовину замок, наполовину скульптурну композицію. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram