Новини
12 Травня 2022
512

Saudi Aramco обігнала Apple і стала найдорожчою компанією у світі

Цьогоріч ціни на нафту злетіли до рекордно високих показників

Державна нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco стала найдорожчою компанією у світі, посунувши з першого місця американську компанію Apple, повідомляє CNN.

Згідно з даними однієї з найбільших у світі торговельно-інформаційної платформи Refinitiv, нині Saudi Aramco коштує близько $2,43 трлн, у той час, як капіталізація Apple становила $2,37 трлн.

Цього року ціни на нафту злетіли до рекордно високих показників, особливо через побоювання щодо перебоїв у постачанні з росії після її вторгнення в Україну.

Нафта марки Brent цього року зросла приблизно на 36%, і востаннє торгувалася по $106,2 за барель. Це безпосередньо зіграло на руку таким гравцям, як Saudi Aramco, чиї акції цього року зросли на 27%.

Тим часом акції Apple з січня впали більш ніж на 17%. Нещодавно виробник iPhone зіштовхнувся з проблемами щодо ланцюжків постачання, особливо в Китаї, де кілька заводів-постачальників компанії тимчасово закрилися під час COVID-карантину в країні.

Зазначається, що ринкова капіталізація компаній часто коливається. Так, на початку цього року Apple досягла позначки в $3 трлн і стала найдорожчою компанією на планеті.

Згідно з даними Bloomberg, Apple посідає перше місце по капіталізації з 2020 року.

Нагадаємо, Болгарія пригрозила заблокувати новий пакет санкцій Європейського Союзу проти росії, якщо для неї не зроблять виняток щодо купівлі російської нафти. Країна хоче, щоб для неї зробили виняток.

Також офіційні особи Європейського Союзу розглядають можливість надання Угорщині фінансової компенсації задля переконання прем’єр-міністра Віктора Орбана підтримати санкції щодо російської нафти

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram