Новини
21 Вересня 2023
371

Сардинія запрошує “цифрових кочівників”

У селі на острові пропонують безплатне житло на три місяці

До мальовничого села на італійському острові Сардинія запрошують пожити іноземців, які працюють віддалено. Комфортне житло їм буде надано безплатно на три місяці. Таким чином намагаються збільшити населення та стимулювати місцеву економіку, повідомляє schengenvisainfo.com.

У Сардинії діє програма залучення цифрових кочівників задля збільшення населення. За останні 100 років кількість людей у селі Оллолай скоротилася з 2250 до 1300 людей. Раніше на Сардинії залучали нових мешканців продажем будинків за €1. Тоді іноземці придбали та відновили десятки будинків.

Програма “Work from Ollolai” намагається перетворити територію на привабливе місце для іноземців, для цього інвестовано понад €20 тис. Наступні два роки село прийматиме віддалених працівників на строк до трьох місяців. Учасники можуть подати заявку онлайн до кінця грудня.

Працівники, які бажають там пожити, опиняться у будинках, де раніше жили фермери та пастухи. Тепер там обладнано офіси з високошвидкісним інтернетом. Муніципалітет оплачує оренду, комунальні послуги, рахунки та податки на послуги для кочівників, але не транспорт.

І це не безплатний відпочинок: працівники повинні мати досвід цифрового кочівника та залишити конкретну роботу наприкінці свого перебування — есе, статтю чи документальний фільм.

Запрошують дистанційних працівників з усіх сфер: технології, фінанси, ЗМІ, нерухомість та архітектура, а також художники, музиканти, письменники, науковці та академіки.

Щоб отримати візу цифрового кочівника в Італії, потрібно відповідати певним вимогам: бути громадянином країни, яка не входить до ЄС, працювати на роботодавця, зареєстрованого за межами Італії. Також потрібно працювати за допомогою телекомунікаційних технологій.

Нагадаємо, для роботи під час відпустки краще обирати Барселону. Чому? Читайте за посиланням

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram