Новини
2 Грудня 2020
883

Salesforce придбала Slack за $27,7 мільярда

Угода стане серйозним ударом для Microsoft

Американський розробник програмного забезпечення Salesforce оголосив про придбання корпоративного месенджера Slack. Загальна вартість угоди склала $27,7 млрд, про це йдеться в офіційному повідомленні компанії.

Акціонери Slack отримають $26,79 готівки та 0,0776 акцій Saleforce за кожну акцію Slack. На фоні новин про можливу угоду акції месенджера за останній тиждень виросли на 50%. Очікується, що операцію буде закрито у II кварталі 2022 фінансового року.

Як пише The Verge, це найбільша покупка месенджера за всю історію. “Наприклад, Facebook придбала WhatsApp за $19 млрд, а Instagram за $1 млрд”, — нагадує видання.

У компанії наголосили, після злиття керівником Slack залишиться Стюарт Баттерфілд. “Особисто я вважаю, що це найстратегічніша комбінація в історії програмного забезпечення. З нетерпінням чекаю на початок роботи”, — наголосив він.

Своєю чергою Марк Беніофф, генеральний директор Salesforce додав, що Стюарт разом зі своєю командою створили одну з найулюбленіших платформ в історії корпоративного програмного забезпечення з неймовірною екосистемою навколо неї.

“Це союз, укладений на небесах. Разом Salesforce і Slack формуватимуть майбутнє корпоративного програмного забезпечення. Ми трансформуємо способи роботи у повністю цифровому світі, в реальності, де можна працювати з будь-якого місця. Я радий вітати Slack”, — прокоментував він.

Slack стане новою частиною інтерфейсу Salesforce Customer 360. “Ця угода насправді серйозний удар для Microsoft”, — вважає аналітик Wedbush Ден Айвз. І додає, що спільний сервіс можна вважати прямим конкурентом Teams від Microsoft.

“Teams є перешкодою для зростання Slack і після угоди ринок перетвориться у “перегони на двох конях між Microsoft і Salesforce”, — зазначає він.

Нагадаємо, влітку 2020 року Slack поскаржилася на Microsoft до Європейської комісії, звинувативши її в антиконкурентній поведінці.

Минулого року після IPO капіталізація Slack перевищила заплановану вартість майже на $8 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram