Новини
7 Жовтня 2019
519

Рятівне фінансування: Постачальник дисплеїв для Apple отримає $468 мільйонів допомоги

Так Japan Display намагається позбавитися ризиків нестачі грошей

Japan Display Inc – постачальник Apple, заявив, що має намір до кінця місяця укласти угоду на суму не менше 50 млрд єн ($468 млн) у вигляді життєво необхідного фінансування, повідомляє Reuters.

Зазначається, що рішення було прийнято після того, як компанії довелося зіштовхнутися з проблемами через відмову китайської інвестиційної компанії Harvest Group надавати будь-яку фінансову підтримку на реструктуризацію компанії.

Як прокоментував Мінору Кікуока, новий виконавчий директор Japan Display, наразі рідкокристалічні екрани (ЖК-дисплеї) викликають новий інтерес на ринку, через стійкий попит на доступні смартфони з недорогими екранами.

“У нас близько $50 млрд, і я вірю, що ми зможемо закріпити угоду в цьому місяці”, – наголосив він.

У компанії також зазначили, що міжнародна інвестиційна фірма Oasis Management, що базується в Гонконгу, як і раніше планує внести $150-180 млн, тоді як основний клієнт Japan Display (за інформацією джерел це Apple ) має намір інвестувати $200 млн.

Видання додає, що японські виробники дисплеїв були збитковими протягом останніх п’яти років. “Понад 60% виторгу Японії за підсумками минулого фінансового року, що закінчився в кінці березня 2019 року, припало на замовлення від виробника iPhone Apple”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією Dailycomm, надмірна залежність від Apple негативно відбилася на доходах Japan Display: американська корпорація все менше закуповує ЖК-панелі й збирається перевести свої телефони на OLED-дисплеї. “А Japan Display поки не налагодила масове виробництво панелей на основі органічних світлодіодів (OLED)”, – пише видання.

Як зазначив Мінору Кікуока, компанія почала виробництво OLED-екранів. У свою чергу джерела Reuters повідомляють, що Japan Display випускатиме OLED-екрани для Apple Watch вже цього року.

“Відповідаючи на запитання про масове виробництво OLED-панелей для смартфонів, Мінору Кікуока наголосив, що компанія шукатиме ділових партнерів або інвесторів”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Apple планує додатково замовити близько 8 млн iPhone 11, що збільшить загальне виробництво на 10%. Виявилося, що попит на цей смартфон у світі вищий, ніж очікувала компанія.

А після презентації новинок у вересні капіталізація Apple перевищила $1 трильйон.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram