Новини
9 Травня 2019
1 022

Розробник штучного інтелекту Megvii залучив $750 млн

Інвестори не шкодують коштів на розвиток штучного інтелекту

Фото: Pixabay

Китайський розробник штучного інтелекту (ШІ) Megvii, відомий як Face ++, заявив 8 травня, що в останньому раунді фінансування він зібрав $750 млн, повідомляє Reuters.

За словами джерел видання, оцінка Megvii перевищила $4 млрд, оскільки стартап готується до IPO в Гонконзі, що заплановане на кінець 2019 р.

Банк Китаю Group Investment (BOCGI) очолив ренкінг інвесторів за розміром інвестицій – з сумою $200 млн. Але в фінустанові інформацію не коментують.

У новому раунді також взяли участь Macquarie Group, ICBC Asset Management (Global) Co, Alibaba Group та інші інвестори.

За інформацією джерел на ринку, Megvii також привернула увагу таких фінансових гігантів як Citigroup, Goldman Sachs і JPMorgan.

Раніше Reuters повідомляли, що стартап планує залучити $500 млн в новому раунді фінансування. Залучені кошти будуть спрямовані на зміцнення технологічних можливостей Megvii в галузі навчання і прискорення комерціалізації рішень на основі штучного інтелекту, залучення кадрів і фінансування глобальної експансії.

Китайські та іноземні інвестори вкладають гроші в сектор штучного інтелекту. За даними видання, інвестиції в сектор ШІ зросли до $2,1 млрд.

Варто зазначити, суперник Megvii SenseTime Group Ltd залучив понад $600 млн від SoftBank і Vision Fund, компанію оцінили в останньому раунді у $7,6 млрд.

Фото: засновник і власник Alibaba Джек Ма під час презентації додатку Face ++/marketingtochina.com

Як повідомляє Reuters, минулого року Alibaba вперше інвестувала кошти в Megvii, що надає технологію Alipay, онлайн-платіжної одиниці Alibaba, для використання розпізнавання облич задля здійснення транзакції.

Генеральний директор Megvii Інь Ци заснував компанію в 2011 р. з двома друзями з китайського університету Цінхуа, Тан Веньбінь і Ян Му. Стартап забезпечує розпізнавання облич і інші технології штучного інтелекту для підприємств, включаючи Alibaba, Ant Financial і Huawei Technologies.

Як відомо, у компанії OpenAI розробили алгоритм, який здатний генерувати фейкові сюжети з осмисленим текстом на основі декількох слів, але вирішили не запускати. Програму для створення текстів визнали надто небезпечною.

25 березня 2019 р. гігант ресторанного фаст-фуду McDonald’s Corp. у своєму прес-релізі заявив про купівлю Dynamic Yield. В компанії зазначають, що технологію штучного інтелекту будуть використовувати для забезпечення ще більш індивідуального підходу до клієнта. Технологія прийняття рішення може миттєво пропонувати та відображати додаткові елементи для замовлення клієнта на основі поточного вибору.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram