Новини
12 Квітня 2019
1 305

Royal Dutch Shell залишає Мексиканську затоку

Частку корпорації у проекті Caesar Tonga викупила ізраїльська компанія Delek Group

Нафтогазова транснаціональна корпорація Royal Dutch Shell більше не братиме участі у проекті Caesar Tonga в Мексиканській затоці в США, передає агентство нафтогазової інформації Angi.

Свою частку (22,45%) Shell продала ізраїльської компанії Delek Group за $965 млн. Всі питання по угоді будуть закриті до жовтня 2019 року.

Це не перший випадок, коли нафтова компанія залишає розробки по видобуванню нафти та інших нетрадиційних вуглеводнів. Наприкінці березня Shell прийняла рішення про припинення участі у проекті російського Газпрому “Балтійський ЗПГ” після того, як Газпром 29 березня оголосив про остаточний вибір технологічної концепції проекту “Балтійський ЗПГ”, що передбачає будівництво заводу з виробництва зрідженого природного газу потужністю 10 млн т на рік у порту Усть-Луга Ленінградської області.

Окрім того, восени 2015 року Royal Dutch Shell пішла з українського ринку, так як не знайшли на території України необхідних компанії матеріальних запасів. Shell інвестувала $100 млн у процес розробки родовищ нетрадиційних вуглеводнів у Харківській та Донецькій областях. Не знайшовши матеріальний газ, який їй необхідний для виправдання подальших інвестицій, згорнулася і пішла з проекту.

Royal Dutch Shell займається видобутком і переробкою вуглеводнів більш ніж у 70 країнах. Чистий прибуток компанії в 2018 році збільшилася майже в 1,8 рази – до $23,352 млрд.

Раніше Investory News повідомляли, що ціна на нафту у квітні 2019 р. досягла максимальних показників за останніх п’ять місяців. Вартість нафти еталонних марок протягом азійських торгів 26 березня виросли на фоні очікування скорочення видобутку найбільшими виробниками сировини та санкцій США проти Венесуели та Ірану.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram