Новини
21 Вересня 2022
533

росія погрожує SpaceX

Держава-терорист називає супутники Starlink “законною мішенню”

Супутникова система Starlink від SpaceX вкотре зазнала загроз знищення з боку іноземного уряду — росія завуальовано пригрозила компанії Ілона Маска, повідомляє ITC.

Минулого тижня заяву у бік Starlink зробив член російської делегації Костянтин Воронцов під час засідання робочої групи Організації Об’єднаних Націй щодо зниження космічної загрози.

Він підкреслив, що росія наголошує на “надзвичайно небезпечній тенденції, яка виходить за межі нешкідливого використання космічних технологій і стала очевидною під час подій в Україні. А саме, Сполучені Штати та їх союзники використовують елементи цивільної, зокрема комерційної, інфраструктури у космічному просторі у військових цілях”.

Представник рф не згадав назву “Starlink”, проте жодних сумнівів немає в тому, що йшлося саме про ці супутники.

“Схоже, наші колеги не розуміють, що такі дії насправді є непрямою участю у військових конфліктах. Квазігромадянська інфраструктура може стати законною мішенню для відплати. Принаймні це провокаційне використання цивільних супутників є сумнівним відповідно до Договору по космосу, який передбачає виключно мирне використання космічного простору і має бути рішуче засуджено міжнародною спільнотою”, — додав Воронцов.

Генеральний директор SpaceX відповів на загрозу твітом, в якому наголосив, що Starlink призначений тільки для мирного використання.

З лютого Ілон Маск неодноразово стикався з негативними висловлюваннями з боку рф, беручи активну участь у суперечках з представниками країни-агресора у Твіттері. Так, рішення росії вийти з партнерства по МКС Маск привітав повідомленням “Щасливої дороги”.

З початку військового вторгнення рф в Україну компанія Маска почала відправляти нам партії терміналів Starlink, які допомагали забезпечувати зв’язок у заблокованих окупантами містах. SpaceX поставила до країни понад 12 тис. терміналів Starlink, які зараз мають понад 150 тис. активних користувачів на день.

Нагадаємо, SpaceX вперше провела вогневі випробування ракети Super Heavy Booster 7.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram