Новини
20 Вересня 2022
453

Новий рекорд: SpaceX вперше провела вогневі випробування ракети Super Heavy Booster 7

Це перший ступінь Starship із сімома метановими двигунами Raptor

Фото: REUTERS/Thom Baur

SpaceX крок за кроком наближається до першого орбітального польоту зорельота нового покоління Starship. 19 вересня на випробувальному майданчику Starbase у Техасі відбулися стендові вогневі випробування Super Heavy B7 SpaceX 70-метрової ракети Super Heavy Booster у конфігурації з сімома киснево-метановими двигунами Raptor, повідомляє ITC. І це новий рекорд, досі такі тести проводились максимально із трьома двигунами.

За випробуваннями, як завжди, можна було спостерігати у прямій трансляції на YouTube-каналі NASASpaceflight.

Засновник і голова SpaceX Ілон Маск прокоментував випробування у Twitter — “прекрасно змітає пил”.

Прототип Super Heavy B7 повернеться до виробничого цеху HighBay на доопрацювання з метою підвищення стійкості до відмов. SpaceX викотить SH B8 на стартовий комплекс для продовження програми випробувань.

Наступним важливим випробуванням, ймовірно, стане тестова заправка всієї системи Super Heavy та Starship у зібраному вигляді, і за кілька тижнів — вогневе випробування ракети у повній конфігурації із 33 двигунами.

Теоретично Super Heavy у повній конфігурації зможе видавати тягу понад 8000 тс. Це більш ніж удвічі перевищує можливості поточного рекордсмена — знамениту ракету NASA Saturn V.

Після введення в експлуатацію система Super Heavy + Starship, призначена для виведення вантажів та людей на навколоземну орбіту, Місяць та Марс стане найпотужнішою за всю історію освоєння космосу. Ракета зможе доставляти на низьку навколоземну орбіту вантаж масою до 150 тонн повністю багаторазової конфігурації — із поверненням обох частин (Super Heavy та Starship) на Землю, а також можливістю стикування та дозаправки на орбіті.

Нагадаємо, нещодавно найбагатший мільярдер світу представив своє бачення корпоративної комунікації.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram