Новини
20 Вересня 2022
472

Корпоративна комунікація за Ілоном Маском

Найбагатший бізнесмен планети вважає, що наявність посередників уповільнює роботу та вбиває інновації

Генеральний директор Tesla та SpaceX Ілон Маск не виглядає людиною, яка зберігає баланс між роботою та особистим життям. Натомість він знає, до чого призводить погане управління та погана комунікація, пише видання Inc.

Кілька років тому Ілон Маск надіслав співробітникам листа, в якому дав їм короткий урок. “Спілкування має відбуватися найкоротшим для виконання роботи шляхом, а не ланцюжком інстанцій”, — написав він.

На думку Маска, наявність посередників уповільнює роботу та вбиває інновації.

Інформація повинна поширюватися у будь-якому напрямку та між будь-якими рівнями, незалежно від посади чи рангу. Майбутнє за децентралізованим підходом до управління. Якщо інформація підвищує ефективність та продуктивність, вона має передаватися найкоротшим шляхом.

Від такого підходу виграють усі. Даючи співробітникам свободу, керівництво отримує вмотивованих працівників, які бачать свій внесок у компанію. Їм потрібно дати право схвалювати рішення самостійно, особливо якщо вони мають для цього необхідні навички та компетенції. Такий рівень свободи часто дозволяє досягати високих результатів.

Керівник повинен допомагати співробітникам розв’язувати проблеми, а не ухвалювати всі рішення одноосібно. Так, десь вони помилятимуться, але одночасно з цим набудуть досвіду. А результати, яких вони досягнуть після, ймовірніше, можуть здивувати.

Раніше Investory News дізнавалися, чому Ілон Маск відкладає купівлю Twitter.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram