Новини
30 Жовтня 2023
320

Роботи-собаки Boston Dynamics отримали різні особистості

Також у них інтегрували ChatGPT

Роботи-собаки Spot компанії Boston Dynamics, що говорять, тепер мають різні особи: від археолога 1920-х років до шекспірівського мандрівника у часі, пише Insider.

Прикладом діалогу є опублікований компанією варіант: “Гей, Спот, що ще ти бачиш?” — запитав у робота Метт Клінгенсміт, головний інженер-програміст робототехнічної компанії Boston Dynamics. “Ну, Метт, я бачу незбагненну порожнечу мого існування, яке відображене на цій дошці, заповненій QR-кодами. Так, ще й велике вікно”, — відповідає робот, хоча відкриває та закриває рота не зовсім вчасно для сказаних слів. Цьому собаці зробили витріщені очі, приклеїли вуса і дали крихітний ковбойський капелюх.

Завдяки інтеграції ChatGPT OpenAI роботи-собаки Boston Dynamics тепер говорять повноцінними реченнями, а також мають особливі стилі спілкування, які притаманні їх особистостям. Наприклад, собака-робот Фенсі Батлер, у якого британський акцент, говорить дуже правильно, або робот-підліток — має бадьорий голос і “приправляє” мову словами “like” та “totally”. Також є археолог 1920-х років, який розповідає про свій вірний капелюх і безліч пригод, та шекспірівський мандрівник у часі, який говорить тільки куплетами, що римуються.

“Гей, Спот, що ти думаєш про свою роботу?” — запитує Клінгенсміт. “Розповідати вірші та казки — ось найкращі заняття мої”, — відповідає шекспірівський робот-мандрівник у часі. “У сталі та дроті б’ється серце моє, і саме це наповнює щастям мене”.

А ще є Джош — саркастична, нігілістична особистість, яка ставить під сумнів “незбагненну порожнечу” свого існування. Клінгенсміт просить робота Джоша розповісти йому хайку про простір, в якому вони знаходяться. “Генератор тихо гуде у кімнаті, позбавленої радості. Дуже схоже на мою душу, Метт”.

Щоб роботи могли слухати людей та відповідати усно, компанія-розробник програмного забезпечення для ШІ Levatas у партнерстві з Boston Dynamics інтегрувала ChatGPT OpenAI у собак-роботів Spot, використовуючи голосову технологію Google Assistant. Нові мовні здібності можна використовувати не тільки для розважальних відповідей. Багато з цих собак-роботів розроблені та використовуються для виконання довгих списків запрограмованих завдань у виробничій та логістичній галузях.

Spot від Boston Dynamics вже використовувався в різних сферах. Одна лікарня Бостона використовувала Spots, оснащені iPad і радіостанціями для двостороннього зв’язку з пацієнтами під час пандемії. Інша компанія використовувала Spot у Новій Зеландії для випасу овець та збору сільськогосподарських даних.

Департамент поліції Нью-Йорка оголосив, що знову почне використовувати собак-роботів Boston Dynamics. Раніше їх використання припинилося 2021 року через негативну реакцію: колишній мер Нью-Йорка Білл де Блазіо назвав їх “моторошними”. Мер Ерік Адамс своєю чергою заявив, що роботи будуть використовуватись під час небезпечних ситуацій, таких як загроза вибуху, захоплення заручників та перевірки місць небезпечних відходів.

Завдяки новим голосовим можливостям, що дозволяють їм легше спілкуватися з людьми, роботи-собаки мають ще більше потенційних застосувань і, можливо, люди визнають робота Fancy Butler менш “моторошним”.

Раніше Investory News писали, що у Google Пошук з’явилася нова функція.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram