Новини
15 Червня 2023
299

Ріші Сунак прагне перетворити Велику Британію на центр штучного інтелекту

На початку буде інвестовано £100 мільйонів

Прем’єр-міністр Ріші Сунак оголосив про план перетворення Великої Британії на світовий епіцентр індустрії штучного інтелекту, пише Decrypt.

В його основі технологічні дослідження, нововведення в освіті та міжнародному співробітництві. Крім того, Велика Британія інвестує £100 млн у створення суверенного штучного інтелекту.

Сунак визнає побоювання, які багато хто відчуває щодо нейромереж. Щоб розв’язувати цю проблему, прем’єр-міністр пропонує проводити дослідження потенціалу штучного інтелекту на території Великої Британії.

“Я розумію, що люди стурбовані ШІ. Саме тому ми збираємося проводити передові дослідження в галузі безпеки у Великій Британії”, — заявив Сунак. Ідея полягає в тому, щоб “гарантувати, що скрізь і завжди” ШІ використовуватиметься безпечно та відповідально.

Одним із пунктів плану уряду є співпраця з великими представниками індустрії: Google DeepMind (розробник Bard, PaLM-2), OpenAI (розробник ChatGPT, GPT-4) та Anthropic (розробник Claude AI, Constitutional AI). Ці компанії зобов’язалися надати уряду Великої Британії ранній або пріоритетний доступ до своїх ШІ-моделей в дослідницьких цілях.

Крім того, влада заснує дві стипендії. Вони будуть присвячені розв’язанню нагальних проблем у галузі рослинництва та охорони здоров’я за допомогою технологій ШІ. “Ці нові стипендії, поряд з усією нашою роботою над ШІ на сьогодні, допоможуть побудувати світліше майбутнє для вас та ваших сімей”, — зазначив Сунак. За його словами, вже готується саміт з безпеки ШІ.

Нагадаємо, ChatGPT помилково звинуватив користувача у шахрайстві.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram