Новини
14 Червня 2023
316

ChatGPT помилково звинуватив користувача у шахрайстві

ШІ висунув звинувачення у розтраті коштів

Радіознавець з Джорджії Марк Уолтерс подав до суду на OpenAI через те, що ChatGPT звинуватив його в шахрайстві та розтраті коштів некомерційної організації, пише The Verge.

Запит згенерував журналіст Фред Ріл, причому Уолтерса він взагалі не торкався. Ріла цікавила реальна справа федерального суду США. Він попросив ChatGPT резюмувати цю справу, спираючись на офіційний документ. У відповідь ШІ створив частково хибний виклад, де, в тому числі були звинувачення проти Уолтерса.

ChatGPT повідомив, що Уолтерс незаконно привласнив кошти некомерційної організації із захисту прав на зброю на суму понад $5 млн. Добре, що перед продовженням роботи журналіст вирішив перевірити ще раз всю інформацію і переконався в тому, що ніяких подібних справ проти Уолтерса не існує. Сам Ріл не оприлюднив цю історію і, певне, повідомив про неї Уолтерсу. Деталі щодо цього процесу у справі відсутні.

Поки неясно, чим закінчиться судовий позов, проте Євген Волох, професор права, який писав про юридичну відповідальність систем ШІ, заявив, що в цілому він вважає, що такі позови про наклеп проти компаній ШІ в принципі юридично обґрунтовані. Однак у цьому випадку ситуація неоднозначна. Суть у тому, що Уолтерс не повідомив OpenAI про хибні звинувачення, не давши їм можливість видалити їх. Крім того, внаслідок “галюцинацій” ChatGPT не було жодної реальної шкоди.

Нагадаємо, на Binance та її гендиректора подали до суду.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram