Новини
23 Жовтня 2019
1 430

Рішення суду: Roshen виплатить Борисполю 23 мільйони гривень

Кондитерська фабрика доплатить пайовий внесок у міський бюджет за будівництво фабрики

На фото: Бісквітна фабрика Roshen у Борисполі

Господарський суд Київської області зобов’язав “Бісквітний комплекс “Рошен” (Roshen) експрезидента Петра Порошенка доплатити 23 млн грн ($930 тис.) пайового внеску в бюджет міста Бориспіль за будівництво фабрики. Про це йдеться в рішенні Господарського суду Київської області.

Суд визнав чинною угодою між містом і компанією, згідно з якою пайовий внесок становить 10% від кошторису будівництва комплексу, який склав 667,31 млн грн ($26,85 млн).

Раніше “Бісквітний комплекс “Рошен” заплатив тільки 30 млн ($1,21 млн).

Суд зобов’язав компанію виплатити 23,19 млн грн, оскільки з боргу вирахували вартість прокладки в комплекс інженерних споруд і комунікацій.

За інформацією видання “Економічна правда”, в липні стало відомо, що кондитерська корпорація Roshen запустила виробництво на бісквітному комплексі в Борисполі.

Вперше про бісквітну фабрику в Борисполі топменеджмент корпорації заговорив у 2013 р. Тоді плани швидко відклали через російське ембарго на українську кондитерську продукцію. Через три роки до ідеї знову повернулися.

Для будівництва компанія взяла в довгострокову оренду п’ять земельних ділянок в Бориспільському районі.

Нагадаємо, чистий прибуток Київської кондитерської фабрики Рошен у 2018 р. збільшився в чотири рази до 11,9 млн грн. У 2017 р. він складав майже 2,8 млн грн.

Як відомо, власник кондитерської компанії “Конті” Борис Колесніков будує нову фабрику в Каневі (Черкаській області).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram