Новини
3 Грудня 2019
908

Ресурс вичерпано: З наступного року припиниться видобуток нафти марки Brent

Продаж суміші продовжиться, проте в ній вже не буде нафти з однойменного родовища

У 2020 році нафтогазова компанія Royal Dutch Shell припинить видобуток на родовищі Brent у Північному морі, назву якого отримала еталонна нафтова суміш, повідомляє The Wall Street Journal.

Видання пише, що найвідоміше у світі нафтогазове родовище й основа світових цін на нафту вичерпалося. “Закриття ознаменує кінець епохи, оскільки галузь зміщує свою увагу на більш дрібні нафтові родовища з поруч наявною інфраструктурою”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що продажі суміші Brent продовжаться. “Але в ній вже не буде нафти з однойменного родовища”, – пише видання.

Як заявив Стів Фімістер, віцепрезидент Royal Dutch Shell з розвідки та видобутку, вона була наріжним каменем для галузі протягом сорока з гаком років.

У Royal Dutch Shell уточнюють, що всього з початку видобутку з родовища Brent було викачано понад 2 млрд барелів нафти й 161 млрд кубометрів газу.

Родовище Brent було одним з найбільших у світі. Його відкрили у 1971 році, а через п’ять років компанія Royal Dutch Shell почала його розробляти.

У 1982 році нафта надходила вже з чотирьох свердловин – Alpha, Bravo, Charlie і Delta. Добовий видобуток становив понад 500 тис. барелів.

На піку популярності нафтовидобутку марка Brent стала еталоном: вартість інших сортів нафти встановлювалася з урахуванням ціни на неї.

Раніше Investory News писали, що нафтогазова транснаціональна корпорація Royal Dutch Shell більше не братиме участі у проєкті Caesar Tonga в Мексиканській затоці в США. Свою частку (22,45%) Shell продала ізраїльської компанії Delek Group за $965 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram