Новини
8 Лютого 2021
1 190

Рейтинг бізнес-шкіл світу від FT

Видання також дізналось, що середня плата за навчання в бізнес-школах зросла на 3%

Видання Financial Times опублікувало результати щорічного рейтингу 100 кращих MBA-шкіл світу. Половина з них знаходиться в США.

Цього року на першому місці — європейська школа Insead, що базується у Франції та Сінгапурі, на другому — Лондонська бізнес-школа Великої Британії. У трійку кращих також увійшла школа в Чикаго.

Зазначається, що середня плата за навчання в бізнес-школах зросла на 3%. Чверть шкіл підвищили плату за навчання більше ніж на 5%.

Кілька шкіл, які увійшли до рейтингу FT цього року, повідомили про двозначне відсоткове збільшення числа заяв на 2020/21 навчальний рік. Бізнес-школа Iese в Барселоні повідомила про зростання на 12% в річному численні та рекордну кількість заявок.

На фото: Дестяка кращих

Рейтинг має 20 різних критеріїв. Відповіді випускників містять вісім критеріїв, які в сукупності складають 61%. Одинадцять критеріїв розраховані на основі шкільних даних, що становить 29% рейтингу. Останній критерій, науковий рейтинг, становить 10%.

Перші два критерії випускників — це середній дохід через три роки після закінчення навчального закладу та підвищення заробітної плати проти зарплати до вступу до MBA, обидва з яких складають 20%. Поточна заробітна плата конвертується в долари США з використанням паритетних показників купівельної спроможності Міжнародного валютного фонду за листопад 2020 року.

Заробітна плата некомерційних працівників і працівників державного сектора, а також учнів денного відділення виключається. Нарешті, заробітна плата оцінюється, щоб показати відмінності між секторами.

На фото: бізнес-школа Insead

Співвідношення ціни та якості для кожної школи розраховується шляхом ділення середньої зарплати їх випускників через три роки після закінчення навчання на загальну вартість MBA, включаючи навчання, втрачену зарплату, альтернативні витрати й інше. Будь-яка фінансова допомога, надана випускникам, віднімається із загальної суми.

FT також збирає інформацію від шкіл про нинішніх викладачів, недавно зарахованих студентів і останніх випускних класах. Шкільні критерії включають різноманітність персоналу, членів ради директорів та учнів по статі, національності та міжнародному охопленні MBA. Що стосується гендерних критеріїв, школи зі співвідношенням 50:50 найвищі в рейтингу.

Науковий рейтинг заснований на кількості статей штатних викладачів у 50 всесвітньо визнаних журналах.

Рейтинг корпоративної соціальної відповідальності заснований на співвідношенні кількості годин викладання основних курсів, присвячених корпоративній соціальній відповідальності (Corporate social responsibility), етики, соціальним і екологічним питанням. Він має вагу в 3%.

Рейтинг FT Global MBA — це відносно об’єктивний список. Для школи розраховується показник за кожним критерієм. Потім ці оцінки зважуються, як зазначено в ключі ранжирування, і підсумовуються для отримання остаточного результату.

З повним рейтингом можна ознайомитися тут.

Експертно-аналітичний центр Офіс ефективного регулювання (BRDO) назвав найкомфортнішу для ведення бізнесу область України у 2021 році.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram