Новини
22 Липня 2021
548

Рахункова палата: За перше півріччя витрати бюджету не виконані на 44 мільярди гривень

Зокрема, не виконано план витрат МОЗ, Міноборони, Мінсоцполітики та Мінагрополітики

Всупереч перевиконанню плану доходів за перше півріччя, витрати загального фонду держбюджету менші плану на 44,3 млрд грн (7,3%) — не виконано план видатків за програмами Міністерства охорони здоров’я, Міноборони, Мінсоцполітики, Мінагрополітики.

Про це повідомляє пресслужба відомства з посиланням на заяву глави Рахункової палати Валерія Пацкана, який прокоментував виконання держбюджету України за січень-червень 2021 року.

Зокрема, на 10% (8,4 млрд грн) не виконано план витрат МОЗ. З них 3,4 млрд грн — на реалізацію програм державних гарантій медичного обслуговування населення і 1,4 млрд грн — на проведення вакцинації.

“Менше плану витрати Міністерства оборони — на 4,3 млрд грн (7,9%). З них 1,9 млрд грн — на забезпечення діяльності ЗСУ, підготовку кадрів і військ, медичне забезпечення особового складу, ветеранів військової служби та членів їх сімей, ветеранів війни та 1,8 млрд грн — на закупівлю, модернізацію та ремонт озброєння, військової техніки, засобів і обладнання”, — заявили в Рахунковій палаті.

За словами Пацкана, не виконано план витрат Мінсоцполітики — на 3,3 млрд грн (1,9%), з яких 1,6 млрд грн — на виплату деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплату послуг окремим категоріям населення та Мінагрополітики — на 1,1 млрд грн (51%), з них майже 816 млн грн — на фінансову підтримку сільськогосподарських товаровиробників.

“Разом з тим, спостерігається позитивна тенденція з виконанням плану доходів за перше півріччя. За цей час він перевиконаний майже на 5% — 23,7 млрд грн.

Найбільше перевиконано план ПДВ з урахуванням бюджетного відшкодування — на 12,7 млрд грн; податку на прибуток підприємств — на 8,2 млрд грн; акцизу з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) — на 4,4 млрд грн”, — підкреслив Пацкан.

За словами голови Рахункової палати, на 3 млрд грн не виконано план акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів; на 0,4 млрд грн — податку та збору на доходи фізичних осіб.

Тим часом, згідно з оперативними даними Державної казначейської служби, у червні поточного року до загального фонду державного бюджету надійшло 84,9 млрд грн. Місячний розпис виконано на 106,9% (+5,4 млрд грн).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram