Новини
7 Жовтня 2019
872

Радикальне рішення: HSBC планує скоротити до 4% штату

Один із найбільших банків світу залишить без роботи близько 10 тисяч співробітників

Фото: Luke MacGregor / Bloomberg

Британсько-гонконгська банківська група HSBC Holdings планує скоротити до 10 тис. співробітників для зниження витрат, повідомляє газета Financial Times з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

Загальний штат HSBC складає приблизно 238 тис. співробітників. Виходячи з цієї цифри, банк можуть покинути понад 4% працівників.

“Протягом багатьох років ми знаємо, що нам потрібно щось робити з нашими витратами, найбільшою складовою яких є люди. Тепер ми нарешті рішуче беремося за цю справу”, — прокоментувало виданню одне з джерел.

Водночас інше джерело повідомило, що план зі скорочення штату не завадить банку продовжувати наймати співробітників у швидкозростаючих регіонах Азії, на які припадає майже 80% прибутку HSBC.

У серпні HSBC заявляв, що скоротить понад 4 тис. співробітників, і основні скорочення торкнуться керівних посад.

Група HSBC Holdings plc була створена в 1990 р. як компанія, яка контролює діяльність банку HSBC (Hongkong and Shanghai Banking Corporation), заснованого у 1865 р. Станом на 30 червня 2019 р. група управляла активами на суму $2,751 трлн.

Нагадаємо, HSBC завершив першу у світі транзакцію акредитива, виражену в юанях, на блокчейні з використанням платформи торгового фінансування Voltron, що працює на Corda від R3.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram